Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

25 March 2011

Võhandu vabaneb jääst, lambal esimesed talled käes!

Peaks kanuutama minema, Võhandu on Võrumaa- poolsest otsast jäävaba. Kusagilt teadmata kohast (Leevi tammist?)Põlvamaal pooleldi jääs. Oh seda eeldatavat vehkimist äkiliselt vahelduvates tingimustes! Ekstreemsed lumeolud samuti jätkuvad, paar päeva on sadanud ja tuisanud. Uudised teatavad, et kümmekond järgnevat päeva määravad ära, kas uputus tuleb.
Sai meilgi tõmmatud paari nutitelefoni sisse sõnar. Väga kõva sõna- nüüd on põnev uurida keelereegleid, mis muutuvad nii kiiresti, et isegi hakkan juba kahtlema, mispidi õigem oleks. Kuigi ega jätkuvalt on nii kiire, et isegi blogi sissekannet pole aega üleslaadimiseks valmis kirjutada.
Lastele anti jupike koolivaheaega. Kuna Inessa saatsime sõprade juurde Valka, hakkas süda kripeldama, mida huvitavat teisele lapsele pakkuda. Käisime siis Tartus, suplesime Aura kloorivees (minul hakkasid mullivannis lausa silmad vett jooksma), lasime pisikese Roaldiga punasest torust alla ning viimaks viisime noored Tabiverre. Olin väsimusest jala pealt kukkumas ent niipea kui Aivo silo ette andmast tulles teatas, et ühel lambal on talled, tuhisesin kähku lauta. Meie esimene kihnu maalammas Kriips oli teinud paari tallesid. Söötsin nad igaks juhuks kitse alt üle, ikkagi noore lamba esimesed talled. Jälgisin lambahakatiste toimetamist ning ühtlasi leidsin neile kohe ka nimed: Kriidi & Kõuepilv.
Järgmisel päeval kodus auto enam ei käivitunudki, talutee pealt generaatori vahele jäänud männioks tegi oma töö. Järjekordne jupp varu- Fordi pealt läks käiku. Mina nokitsesin seni lammaste põlvnemise tabeli valmis.
Pisipoiss ütleb nii puhtalt "ei, "jah", "mõmmi", "tädi" ja "õue!"

Foto NAGI's: Kriipsu esimesed talled Kriidi & Kõuepilv2

No comments: