Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

13 March 2011

Kana muneb nokast, lehm lüpsab suust (internetti saab samuti rohke raha eest rohkem)

Nüüd tuleb kiirelt kirjutada, sest KÕU tasuta Happy Hour kestab vaid tunni päevas. Oleks võinud teksti jah valmis kirjutada ja edaspidi hakkangi nii talitama. Seekord siis lihtsalt uuemad fotod nagisse laadima kuni klahve klõbistan. Kiire on nagunii kogu aeg, jääbki vähem võimalust arvuti ees istumiseks. Märtsis teavitasin KÕUd soovist leping ajutiselt peatada, kuna isegi minul tekkis lootus, et äkki nüüd tõesti läbi hõredaksraiutud metsa kandub Elioni lubatud kiirem internetilevi. Seni olen vaid muianud, kui Aivo proovib järjekordset tasuta väljareklaamitud netipulka- küll Elisa Minti, küll mingit EMT oma. See on ju niigi teada, et need ei toimi siin! Elioni meeskond lausa kahe autoga saabus kohale ja tegi oma mõõtmised ära, said numbri 71 (ma tõesti ei tea, mida see tähendab) kuid see olla kehvem kui olemasolev KÕU.
Arendab küll Elion oma interneti teenuseid jah aga suuremalt jaolt ikkagi linnades. Kui ma elaks linnas, ei oleks mul vajadust netis surfamiseks sentigi kulutada- vabad wifid, 3G võrgud jne. Nüüd ma lihtsalt ei viitsi enam rüperaaliga oma asju kuskil linna PP- s ajada. Tõsi, omal ajal sai pea kogu google koduleht niimoodi vaese sugulase kombel wifi võrkudes üles laaditud.
Ent kui maksmata saab olla päevas tasuta tunni ning pangad, panga e- teenused ja gmaili postkast ööpäev läbi niigi toimib, siis milleks end lisakuluga üldse koormata. Olete ju kuulnud küll- "Kas on elu pärast kapitalismi?" Mina noppisin siit välja, et parim investeering on soetada vahendid (näit. päikesepatareid, mugav kaless linna sõiduks jne), millede abil ei pea monopolfirma diktaadist sõltuma.
Kuni Elioni teenus tundus reaalne, plaanisin juba Viasatile kah trääsa näidata ent nüüd tuleb ilmselt nende klient edasi olla. Eriti viimase aja Jaapani sündmuste jälgimiseks. On tõeline kergendus teada, et Maa ei hävi. Muidu ei suudaks ilma ärevusse sattumata CNN ja BBC uudiseid jälgidagi- Jaapani peamine saar nihkus ju taas 2,4 meetrit ja ka Maa nihkus oma pöörlemisteljel lausa 10 cm!
Võib öelda, et hooaeg on pihta hakanud. Esmakordselt nende aastate jooksul telliti hobuseid Leevi üritusele ja ka kitsede/-saaduste ostu vastu on juba huvi tuntud. Mis tähendab lauda puhastamist ja kitsedele- hobustele hoolitsetud välimuse andmist.
Koduse nahaparkimisega olen algust teinud; leiutanud harjutamise teel mooduse kuidas tütarde juukseid uutlaadi põnevasse punutud soengusse seada; hakanud küpsetama karaskikakukesi rukki ja nisujahu segust. Ning ka kaerahelbe- nisujahu segust. Kanad tassisin esimeste soojemate kraadidega oma putka tagasi. Need munevad hoolega iga päev 8- 18 muna, mistõttu taignasse väänan mitte vähem kui 4 muna, vahest ka 6. Osalesin retseptimängus, kus ise saatsin edasi puuviljapommi valmistamise õpetuse:
1. Otsi välja, millistes poodides kehtivad allahindlused puuviljadele. Soovi korral kasuta kriisis.ee abi. See vast toimibhttp://www.kriisis.ee/view_cat.php?cat=128&catid=1 Ära unusta ka hapukoort!
2. Valmista kojutoodud fruktid (mida sordirohkem, seda hõrgum) tavapärasel viisil tükeldamiseks ette ning peenesta sobivasse suurusesse. Võiks jääda nii, et suhu mahub korraga 3-4 tükikest. Me hakime ühte suurde silmapesukaussi, kus hea läbi segada.
3. Kui oled suur magusasõber, siputa pisut suhkrut lisaks, see aitab mahlal kiiremini eralduda. Sega massi (sõrmed on parimad)
4. lase üks keedukannutäis vett keema ning vala segule, jäta kaane all hauduma ja jahtuma.
Aeglasem variant on eelnevalt teha suhkrusiirup ning see siis jahtunult massile peale kallata ja lasta külmas kohas omavahel toimida.
5. serveeri kausikestes, lisades lusikatäis hapukoort keskele, head isu!
-----------
26 valitud krapsakamat meilikontakti said omakorda minult kutse osaleda ning mulle pidi mõne aja möödudes saabuma kuni 400 retsepti. Siiani pole näinud ühtegi! Millest ma sugugi ka puudust ei tunne. Oluline asi- üle mitme aasta oli ometi Maxima poes müügil jäätisepulbrit, mida eriliste külaliste puhuks omatehtud kitsepiimajäätisega kostitamiseks varusin. Suvine lõputu külluseaeg on ammu möödunud, nüüd sööks ka kitsejuustu, kui vaid oleks! Seoses võimaliku lihakitsedele üleminekuga olen mõtteis läbi hekseldanud, keda piimakitsedest jätta. Hetkel on kindlalt tiined Mona, Lumelörts, Kill U ja isegi pisike Olja! Metslase olekuga Nedre on saanud nüüd mu kõige kiindunumaks sõbraks. Tegelikult on kõigil kitsedel häid omadusi, isegi Liisal- kes muu lapsendaks võõraid tallesid? Eks suvi näitab, kes ikkagi jäävad. Eile järjekordsel jalutuskäigul kitsekarjaga tuli seekord kaasa ka suur turvameeskond: Cora (teda õpetan niigi iga päev edenevas tempos karjakoeraks), Inessa koos Viivikaga ning pisike Roald kärus. Poisule nii meeldis, kui Viivika oma suurtest sõõrmeist näo lähedal õhku puhus! Esimene kevadehõng on õhus ja 8. aprillil täitub regulaarsest blogimisest aasta!


Foto NAGI's: Leevi üritus, märts 2011(1)Foto NAGI's: Kurviliseks punutud1

No comments: