Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

19 February 2011

Hulgakesi koos

Polegi muud, kui loomadele muudkui tugevamalt aina süüa ette ja ööseks tekitame sellise setu- tüüpi lauda, kus kõik loomaliigid koos. Üllataval kombel polnudki hommik nii aurune, nagu arvasin. Kõik ventilatsiooniavad on lahti ja ööseks sai poolkülmund silo ette, see hoiab õhu enam- vähem. Ei tahaks küll sugugi kanu teiste loomadega samas ruumis pidada, ent lühiajaliselt tuleb leppida. Kanaputka soojendamisest tulikuuma veega täidetud alumiiniumkarraga viimaks loobusime. Munad hakkasid ligi miinus30- ga ikkagi külmuma, neist sai kohe kooki tehtud- inimesedki tahavad ekstreemtingimustes rohkem süüa!
Jalamaid sai hakatud lisavarusid soetama, kui PRIA rahad ja info sellise külmalaine kohta saabus. Silo, kaera, kaerahelbeid ja Josera Jokerit hobustele ning kaera ja Josera Shaffitit kitsedele- lammastele. Võtab aega päevas mitu korda sööta ette anda ja leige veega joota. Ning hommikune hobusõnniku vedu, misjärel kitsed paigutuvad taas lahedamalt oma asemetele tagasi. Nädal- paar suudab taolise hooajalise erivajadusega toime tulla, kevad ei jää ju tulemata. Praegu pole aega rohkem kirjutada, tegelikult pole üldse aega. Põnevat on juhtunud aga päris palju! Iseenesest on juba see märkimisväärne, et suutsin ööjaks nuputada paigutuse 24 kana, 6 kihnu maalamba, 25 kitse ning lisaks14 vabapidamise hobuse tarvis. Ma loodan, et igasugustel pirtskannikatel ja muidu väga tarkadel on tunduvalt populaarsemas FB-s niipalju oma eluga eputamist, et seda minu postitamist ei satu lugema. Kes ise maainimene, saab aru aga näpuga nõudeid järgides on loomad liiga tihedalt tõesti. Mis siis, et vaid ööseks ja ajutiselt.


Foto NAGI's: -30 C hommik laudas: 24 kana ja 7 pisemat kitse ööjal üheskoosFoto NAGI's: -30 C hommik laudas: kõik 14 vabapidamise hobu ööseks külmavarju!

2 comments:

kaire said...

Eks ekstreemkülm sunnib tegema ka ekstreemsusi ....sai isegi eelmine aasta veidi ekstreemsusi tehtud, kui külm kippus pumbaruumi ära külmetama laudas. See aasta on meil lood siiski veidi paremad ja külm pole veel lauta sisse trüginud, nojah, eks seal on oma osa muidugi 200 lambal ka, kütavad päris kenasti :D Ja pumbaruumi sai ka elektriline torusoojenduskaabel muretsetud, sest see hilisem torude sulatamine ja närvipinge on palju hullem, kui see mõningane lisaraha kulu torude lahtihoidmisel.
Sulle aga jõudu-jaksu selle külma aja üleelamisel. Kevad tuleb varsti :D Seniks saab tuleb talve nautida ja üle jää meile külla tulla ;)

Maivi said...

Hehee, kniksuga tänud! Kuulsin jah, et 29 km trassi avatud. Samas on siin rapsimist nii palju, et trassist ikka vähe kasu.
Veetorudega on lisasoojustus või- küte möödapääsmatu, muidu jända veel nende sulatamisega ja uneaega polegi.