Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

17 December 2010

Viimased ettevalmistused

Täna tõmbasime Jaschkal lõpuks naha üle kõrvade. Arvan, et sain teada ka selle siku tühikargamise põhjuse. Kuna seekord plaanisin lasta munandikoti ära parkida ning valmistada sellest sendikukru, harutasin naha hoolikalt lahti ning pahupidi pöörates leidsin ühe munandi küljest sellise sültja kollaka moodustise- justkui põletik. Veel täna indles Gehenna, eile Hallika ja üleeile Liisa ning Viru Valge. Nemad saanet ei saanudki. Kuna tegijad sikud said küla peale veetud ning kääbuseid või Mökit ei taha aretuses kasutada, lubasin Jaschkal taas lõbutseda. Mine tea, luuavarrestki võib teinekord pauk tulla- kuigi väheusutav. Selge, et meie kitsedes ei saanud viga mitte kuidagi olla- Jaschka jõudis pettumuse valmistada nii Ahjal kui Rasinal. Me keegi ei tea, kas Kuigatsis üldse mõne kitsega õnneks läks. Vaikselt loodan, et ehk Lumikelluke või Szüszi toovad temalt talled. Meie karjas oleks see 12- st 2 kitse. Ebatavaliselt madal protsent.
Väga ilus suur loom, pisikese peaga. Lumel laialilaotatuna tundus tegu olevat hiiglasliku, nagu karu nahaga. Üritan lasta Soomes ära parkida, Tartu parklasse soperdamiseks ei julge enam ühtki viia. See viimane noore siku nahk kas vahetati ära või tõesti nuditi ja pügati nii armetuks, et ei kõlba müügiks. Hinge kinni pidades tegin sellega vahetust voki vastu. Netis uurides ei saanud ühegi nahaparkla kohta piisavalt head hinnangut. Teenus on kallis ning selle eest tahaks soliidset kaupa.
Nüüd on kõik minekuks ette valmistatud: Smart- posti teel saabus Garmin Euroopa kaardiga, valmis sai ka 20- minutine video Pöörisest, mida eile koos Maega filmisime! Kohver pakitud, kütus varutud, laevapiletid broneeritud. Said ostetud ka soojaid töökindaid, paar pikki matkasokke ning uhke oranž Vintage tööjope!
Tõeks osutub see Andrese lause, et Tom- Tom on võrreldav sapakaga ja Garmin korraliku maasturiga. Olin küll väga skeptiline- kõigepealt kas netist tellides ja makstes üleüldse mingit seadet kohale tuleb? Smart POSTI polnud me samuti eales kasutanud. Tundus müstiline lugu minna ja lihtsalt mobiilile saadetud parooliga mingi laegas avada ja saadetis kätte saada. Ning siis veel lumi- lumi- lumi...

Foto NAGI's: Pööris ikka omas poosisFoto NAGI's: Suure siku nahk

7 comments:

kaire said...

Kahju, et teil sikuga nii läks...ja nüüd teil siis polegi tegijat meest? Kui soov, et siis meilt oleks see võimalik. Minu saanepoiss Juljus on kõva tegudemees, juba eelmisel sügisel 4 kuusena oli väga täis mis hirmus ja talled muudkui tulid robinal :D

Maivi said...

Tänud! Kindlasti vahetame oma saanesid! Onneks ei ole sikk kaugele naistesse viidud, ainult Ahjale. Kui Soome komandeeringust tagasi jõuan, siis laadin kohe autosse!

kaire said...

Tegelikult peaks küsima, et mis päritolu su saanepoiss on? Olen kuulnud, et see leedust( või kust iganes see puhas poiss siia eestisse mõni aeg tagasi toodi)on eesti peale laiali juba päris palju järglasi saanud...nii ka meie oma, on otsene väljamaapoisi järeltulija...
Noh, nii igaksjuhuks küsin, et pärast mingit suurt sugulust välja ei tuleks...Seda ma ei tahaks...( arvan, et sina ka mitte)

Maivi said...

Elementaarne, et verepilastust ei taha kohe kuidagi! Meie saane on pärit Läänemaalt, Variku külast. Juba tema ema olla andnud 6 liitrit päevas, seega saanesarnane. Ilmselt ei ole sugulane leedukaga. Enne leedukat ringles meil lätlane Rudis.

Anonymous said...

Aastavahetusel lõbutseb Minniga, siis saad tagasi :)
Väga asjalik ja sõbalik tegelane on. Aina räägi temaga..
Ma nii loodan, et mu Sarvuga sai nö ühelepoole.

Maie

kaire said...

Nonii... uurisin nüüd pisut täpsemalt oma sikupoisi tagamaid ja selgus, et meiegi poisi isa on lätlane, kelle toimetasid eestisse juba päris mitmeid aastaid tagasi sellised inimesed nagu Lohv Tarmo ja Saide Hiio. Siku nimest ei teadnud minu siku eelmine omanik paraku mitte midagi....
Kui sa nüüd oskad tuvastada, kas me sikukesed on sugulased, siis oled ääretult tubli, kuigi räägitakse ,et mõningal juhul ei ole see suguluspaaritus ka mitte kõige halvem variant, eriti kui soovitakse rõhutada häid omadusi... võta nüüd kinni...

Maivi said...

Novot uudiseid. Tuleb siis ükskord uurima hakata. Loodame, et Minni saab ka ikka "valmis". Tahaks Maie Su kaudu ikka tulla, viskasin juba kotitäie kuldaväärt hobusesitta autosse. Usutavasti iga potipllupidaja unelm- peene turbaga segunenud ja puha!
Sain lõpuks ka poodi, varuma pimedate piparkooke, linaseemnejahu ja kõike muud söödavat. Sest tjah- seni oli ta asi nii, et pakuti ikka aga ei tihkand ju isule voli anda. Selline tunne näris pidevalt, et sööks laua tühjaks ja ajaks veel tagavaraks taskusse kah.
Homme viimane tööpäev!