Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

26 November 2010

Härmas loodus ja hõõgveini nauding

Teist päeva sai jalutatud lumehärmas metsateel koos kitsekarjaga, täna võtsin lambakesed ka kaasa. Sadularuumist ajasin seekord selga korraliku lambanahast kasuka, sest eile hakkas päris jahe. Eile sai mindud ju pooleldi spontaanselt- Cora keti jälge pidi. Hommikul, kui jätsin hüvasti Kredex´i kontolliga, jäid koerad vahetamata ning mõni aeg hiljem avastasin, et kadunud on nii mõlemad penid kui ka kett kogu pikkuses.
Vaia väljatulek juhtus esimest korda. Penid on vaheldumisi ketis, sest lahtiselt võtavad nad koos tavaliselt suuna üle soo. Nüüdseks on juba teada, et Väino juures mõlemit korraks vilksatas ja ketti enam küljes pole.
Tühja sellest, küll hiilivad koju tagasi. Kartsin, et Cora ennast ketiga kinni mässib.
Lambakesed olid õhtul vupsti laudas- leivaga meelitamine hakkab tulemusi andma, enam nad ei karda. Ka pisike Simsalabim võtab näpu vahelt leiba vastu ja laseb end sügada. Kõiki loomi sai näidatud isegi Kredex´i tädikesele, kes saabus selle naljaka miniautoga ning kes polnudki nii hirmuäratav. Mõtlesin ekslikult, et meil läheb siin paberitest näpuga järjeajamiseks ning materjali sentimeetriga ülemõõtmiseks.
Niikuinii olin lubanud kodakondsetele eduka nädala puhul välja teha tordi või kotitäie jogurtit. Kolmapäeval pärast sumpa vahetust Maxima tordileti ees seirasin ~100 krooniseid torte ning pidasin plaani. Hetkel pakuti päris mitmeid puuvilju soodushinnaga, sestap otsustasin hoopis puuviljasalati tegemise kasuks. Esiteks on puuviljasalat palju tervislikum ja kokku arvutades ka odavam. Suur kausitäis hakitud ning kuuma suhkrusiirupiga ülevalatud hõrgutist läheb maksma umbes 130.-  Lisandiks võtsin paar liitrit jäätist.
Täna kõik vaid ägisesid. Sest salat salatiks, seda ei jaksa energiasisalduse tõttu palju vohmida. Ma olin valmis keetnud ka kartulid, kapsad sealihaga, peedisalati ning jahukastme. Ja mis seal salata- Maxima soodushinnaga valikus jäi silma 3 liitrine hõõgvein. Polnudki kaua aega miskit trimbanud ning glögi polnud ma varem eales ostnud. Pakend tundus intrigeeriv- mismoodi see 3 liitrit sinna sisse on villitud? Pealetrükitud kaneelikoor sai määravaks, et sangast haarata. Jook sobis jõuluteemalise söögi alla tõesti suurepäraselt, kallasin endale pliidilt potikesest aina lisa. Huh, mis magus uni pärast sellist kordaläinud nädalat!
Helistati Kuuste Karusnahast, et kitsenahk valmis. Mae oli küll Tartus ja juhatasin teda ära tooma aga ei ta leidnud õiget ust. See nahk läheb ehk taas Soomes müüki, oleneb mismoodi ta välja kukkus.
Läheneb aeg, mil pean navigaatorisse hankima Soome kaardi. Ka kõik näokreemid hakkavad lõppema, tahaks jätkuvalt midagi korralikku: Aquatonale või Sonya, juurde peaks lisama mõne mineraalpuudri. Kamppis tasuta meikki saades jäi kõrva taha, et talki sisaldav puuder ei kõlba kuhugi. Ummistab vaid poore.
Kanad poetasid täna lausa viis muna! Paistab, et tegijamad 24 (+ kukk) on alles jäänud!

No comments: