Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

16 June 2010

"Ehk saja aasta pärast kordub sama kevade?"

Järjest suurem osa kitsekarjast vajab stressi ennetamiseks lautaviimist. Algas Minni ja Lumelörtsiga, seejärel Kill U ja nüüd juba ka Sofi, Viibeke, Mona. Täna oli kiirelt muutuv ilm ja putukaid justkui vähem. Kõigile purukskraabitutele jätkuvalt haavadele Aloe Gellyt , stressimaanduseks porgandit ja kaeraorasele maiustama. Lüpsi ajal etteantud Herta Muro Calciumi krõbistavad kitsed jälle meelsasti. Vastu kevadet ei maitsenud see neile enam kuidagi, ka mitte kaera hulka peidetuna.
Paranevatele koorikutele tupsutan pehmenduseks kitse oma piimavahtu. Inessa on agaralt abis. Taastuvad kiiresti, ent pidevalt peab jälgima, et keegi loiuks ei jää. Sest ülesoo läks sääsestressi nahka ka Miku. Mis muud, kui nahk maha ja koerte jaoks sügavkülma pakkida!
Netis tuhnides leidsin Lätimaa uudise 324 karilooma hukkumisest sääskede tõttu juba aastal 2005! Päris õudne!
Kuna Inessa oli mul nii suur abiline kitsemajanduses, siis aitasin temal jällegi blogi kujundada. Selgub, et juba kooli arvutiõpetuse tunnis õpetatakse blogimise oskusi! Igal juhul meie kahe ja uudse blogidisaini tööriista koostöös sai klassi kõige vingem blogileht valmis!
Lehole leidisin rakendust Windows 7 videotööriistade tundmaõppimisega. Kisub natukesekski jalgpalli- vuvuzelasuminast eemale. Allolev valmis minu ja Leho koostöös. Lisasin kauni idamaise meloodia, kuid Youtube´i laadides see loomulikult eemaldati- autorikaitse reeglistik! Nojah, õhkõrnalt olin kunagi kuulnud jah midagi. Kulutasin taas päris palju aega nende pakutud track library-s leiduvatest mõistlikuima loo otsimiseks. Pole just, mis peaks aga paremat lihtsalt pole.
Juustutegu on alanud viimasel ajal niimoodi: kõigepealt sidrunhappega piim helbeliseks, seejärel laap hulka. Kord õnnestub, kord läheb lihtsalt kohupiimaks. Ei viitsi oodata piima hapnemaminekut, sidrunhape lööb vajaliku protsessi käima kasvõi lüpsisoojas piimas. Päeva jooksul koguneb 7,5- 11 liitrit. Oleneb kuidas aega on, kas lüpsta 1 või 2 korda. Õhtuks tarbitakse tavaliselt ära 6 liitrit.
Kurb on see, et olen vist ID- kaardi lausa ära kaotanud. Kehtis veel viis aastat. Peaks ette võtma põhjaliku suurkoristuse, ehk ilmub välja.
Ebameeldivustest ei saa lasta end segada, tuleb vaikselt omi asju edasi ajada. Praegusel hetkel on eriti aktuaalne: 1)valmistuda heinaajaks; 2)võtta kokku MTÜ raamatupidamise aastaarunde jaoks vajalikud arvud; 3)hoida olemasolevate lastega suhtluskanal avatud.
Kutsuti kõhutantsuhooaja lõpetamisele...kuid kuidagi pole võimalik. Ehk saja aasta pärast? Nagu selles vanas laulus "Ehk saja aasta pärast kordub sama kevade?"



No comments: