Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

18 April 2010

Kui nad ütlevad: "Rahu ja julgeolek!"...

Ma olin muidugi pannud tähele, et käib Washingtoni tuumakonverents ning kuulnud ka Obama kõnet konverentsil tehtavate otsuste tähtsuse kohta maailmarahule. Ja lugenud korduvalt, et sedasama julgeolekuhüüdu on ammu ennustatud 1 Te.5.3 Ometigi taipasin alles täna Võrus selleteemalist kõnet kuulates, et neil kahel asjal võib tõepoolest seos olla! Ja kindlasti ongi seos kõigil neil kummalistel sündmustel, mis viimasel ajal toimuvad.
Elame väga põneval ajal, tuleb vaid jälgida ja kaasa mõelda. Uraanil rikastati iraani jt võllanaljad...

Kogu perega koju tagasi jõudes olin täis indu kohe kaneelirulli, popcorni, kartulit jm. maitsvat tegema kui plaksti! täna puhunud päris tugev tuul puhuski voolu ära. Elektrita olekut juhtub meil haruharva ja tuleb tõdeda, et elektrita olek= peataolek. Eriti, kui keskküttekatlal tuli all juhtub olema. Täna ei jõutud veel teha. Õnneks sama äkki nagu ta läks, tuli vool ka tagasi. Kuid igaüks oli juba söönud head-paremat ja õue läinud. Kõigil oli tegevust nii palju, et kanuuretkele minekust ei tahetud mõeldagi. Ilm tundus ka kahtlane nagu lapse pepu – mitte ei saanud aru, mis sealt nüüd tulema hakkab. Aivo asus kartulimaad kündma, hirmutades liikvele priske sorga. Ju see sork vooderdas küüni taha vanade kartulivagudevahelistesse urgudesse pesa, kaerasalv ju sealsamas ligiduses!
Meie ilusti paranenud Kassari kass vinnas ta igatahes hambus endaga kaasa.  
Foto NAGI's: Jõhker küll, aga priske viljavaras...
Mind selline tuuline ilm õue ei meelita, laadisin eilsed kanuusõidu fotod albumisse ja küpsetasin. Siiski pidin sikud üle soo naabrimehe karjamale vedama. Tema kinnistu kõrval riigimetsas on talve jooksul ikka tohutud maastikumuudatused toimunud. Algul ma nägin paari vedelema jäetud kuusekest ja mõtlesin juba, et mida see Aksel on möllanud, jõulukuuski valinud või valgustusraiet teinud? Edasi läks väga jõhkraks, terve lai häil maha võetud – selle tõttu siis kostabki meile juba maanteeliiklus talu juurde ära. Vedelema jäetud e- ainete-rohked säästugrilli pakendid osundasid raiemeeste menüüle, eesotsas E120 ja E621.
Vähemalt on alles jäänud see osa, kus nüüd mõnusad ületalve-jõhvikad mätastel välja sulanud. Maitsevad kui hea vein! Samas, leidsin sootuks uue loomaraja, mida pidi sikkude juurde käima hakata. Raja peal tuvastasin ka põdra jäljed, 
ilmselt sellesama, kes meie aasale välja jõudnud ja meetrite kaupa elektriaeda maha tõmmanud. On ikka pussatus küll see nöör! 
Homme pildistan kindlasti seda soomänni pumila vormi! Nii ilusale baleriinile olen seni eemalt, vana raja pealt silma visanud aga ligi pole läinud.
 
Videol Kassari-kassi jahitaktika!

No comments: