Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

18 November 2010

Töövarju päev

Soostusin minagi täna toimetama koos töövarjuga. Peab kohe mainima, et mitte iga näiukese puhul ei võtnuks ma nõustumiseks isegi mitte järelemõtlemisaega. Reelika aga oli jätnud suvel korra ratsutamas käies toreda noore tagasihoidliku inimese mulje, pealegi olime  koos tema emaga omandanud piimameistri eriala ühel ja samal kursusel. Mitte just sõbrannadena, kuid vahepealne elu meid mõlemit paarkümmend aastat siledamaks  lihvinud...
Tahtsingi juba ammu varustust õlitada ja sadularuumi ning karjakööki koristada. Ka topeltakendel lahtivõetud klaasid vedelesid ajapuudusel kraanikausi nurgas. Öö jooksul sadas niikuinii maha ammulubatud lörts, seega passisid tubased tegevused ülihästi.
Alustasime hommikut kohvi/teelaua ääres, uudistades pisut Soome nänni ja sealseid karjäärivõimalusi, seejärel vaatasime üle me loomad ning andsime söödad ette. Järgnes koristustöö abiruumides. Plaanisin usinalt kaasa lüüa, ent sain napilt tööjärje kätte näidata, kui õuele tagurdas Tommirent. Auto, mis eile pidi ära käima, jõudis eelmise kliendi juures end alles enne hämarat mudast välja kaevata. Meie lörtsiga kaetud õu osutus pärast koorma pealevõtmist samuti liiga pehmeks.Tükk mässamist liiva ja lauajuppidega ning gaasiga trikitades  pääses see masin lõpuks siiski kandvamale pinnasele. Siiani seisnes edu saladus tegelikult masina kutsumises taheda pinnasega ajal. Nüüd arvasime, et mahuti sai ootamatult täis aga  tühjendamise käigus  selgus hoopis, et kolm(!) tita mähet(!) oli sattunud väga- väga valesse kohta!
Mähkmete potist allaviskaja saadeti mõistagi pärast kooli rehaga muru siluma.
Kui pikuke see kellakeeramisjärgne novembripäev ikka on- veel pisut inventuuri sadularuumis ja saatsingi Reelika preemiaretkele koos Inessaga, kes koolist koju jäänud, sest klass läinud järjekordselt Pärnu veeparki (aga me plaaninud hoopis Serena või Värska SPA- sse) - ja pärast paberi täitmist jäimegi meeldivalt nägemiseni.
Perega jõudsime veel linnas ning Maximas käia. Ning unega võideldes need lubatud read üles tähendada ja pildid albumisse laadida. Siit ettekandeks hea lisa võtta.
Foto NAGI's: Töövarju esilehtFoto NAGI's: Päev algas loomade ülevaatusega: kihnu maalambad

1 comment:

kaire said...

Tundub, et teil ongi nüüd lisaks muudele armsatele olenditele ka lambad...Igastahes palju õnne ! :D