Foto NAGI's: Rebase hirmutamiseks kleidike!

27 April 2010

Täielik õndsus, kui pole vaja kusagil mingeid asju ajada ega kokkuleppeid meeles pidada!

Saab kella vaatamata, kogu hingest töödesse süveneda! Hommikust saati soosis ilm õues tosserdamist. Vaatasin enne minekut inspiratsiooniks pisut "Terevisiooni". Üks teema ärgitas kohe fantaasiat, nimelt MTÜ Eesti Naabrivalve konkurss "Hea naaber" . Sellel teemal võiksin mitte kirjelduse, vaid suisa eepose kirjutada! Minu suur pluss on, et elan naabrite vaateulatusest väljaspool. Kuid kaugemal on kaks supertoredat naabrit- ühele ei pidanud paljuks selle eest, et ta olemas on, sõita autoga järele Norra, kus ta oli olnud paar aastat tööl ning lõpuks kasuahnete inimeste tõttu hätta jäänud. Teine naaber, õiglane vana kooli mees, pandi tegelikult täiesti ebaõiglaselt kodu ning vara kaitsmise eest trellide taha...Võimetu aitama, nutsin tookord meeletult, ent midagi polnud parata...Samal perioodil, nagu mujal ümbruskonnas, oli meiegi karjamaalt kaduma läinud suur hobuste joogipada...Ja nagu ikka, on paar naabrit sellised neutraalsed ning üks siis selline, kelle kohta ei ole veel sõna välja mõeldud! Lühidalt kokku võttes: tema jälgib pidevalt meie seaduskuulekust. Täna hommikul vaatasingi juba, et seekord on saatnud vist loomakaitse kitsede juurde. Kuid lähemale jõudes nägin avatud majaust ning naabrinnast õpetajannat, kes üle pika- pika aja tulnud oma suvekodu külastama! Kits Kesköö näitas päikselise ilma puhul lõpuks poegima hakkamise tunnuseid (kollane lima juba paistis), paari tunni pärast tõigi kuuskede all ilmale väga elujõulised kaksikud valged kitsetalled. Need on nn. testtalled- Eduardi esimesed järeltulijad, kellele paremaks meelespidamiseks olin otsustanud anda E- lõpuga nimed (mida mul on terve ports), seega Luige & Müre. Kui nüüd ainult "tubli" naaber ei lase oma krantse hulkuma ja tallesid maha murdma! Eelmisel aastal kadus karjast niimoodi neli noort looma.
Käisin vahepeal värskeid pilte arvutisse laadimas, samuti arutlesime Priiduga kodulehe värskendamise teemal uude domeeni maivi.ee.
Õnneks olin eile teinud valmis kastrulitäie aedviljasuppi, polnud vaja köögis aega viita.
Suur töö sai ära tehtud Viivikaga- uuesti käekõrval kõndimist meenutatud ning värgitud. Lõpuks ei tahtnud nooruke mära enam teiste juurde karja minnagi, hakkas meeldima kiitus, kaenla alt kõhvitsemine ja leivaviilud.
Õhtul hämaras tiigi juurde minnes jäin naelutatult seisma- ohoo, meie pardipaar tiigikaldal! Nad on igal aastal siin, ent pesitsevad mu hea naabri Aksli tiigi ääres. Isapart käitus üllatavalt julgelt, vudides mulle vastu. Ka emmene ronis veest välja ja tatsus ligemale tulla. Mae on neile ilmselt leiba jaganud. Jätsin kausiga pisut kaera. Nii, et suviti on meil nüüd pardipaar. Loodan, et Kassari kass partidest jagu ei saa.
Ahjaa, kanuusõitjad jõudsid eile täiskuuvalgel kenasti Sabre langemiskohani välja- just siis kui juba pisut murelikuna helistasin. Kõik olid kuivad ja rõõmsad, olid näinud jões kobrast.

Foto NAGI's: Kesköö Luige&Mürega4Foto NAGI's: Kesköö Luige&Mürega13Foto NAGI's: Kesköö Luige&Mürega19Foto NAGI's: Kesköö Luige&Mürega1

No comments: